Lentse Tuinstraat 9

Lent

Vraagprijs: € 825000

Omschrijving

Gelegen in de oude dorpskern van Lent, op een perceel van maar liefst 1215 m² en op loopafstand van de Waalbrug, staat deze ruime woonboerderij (224 m²) te koop. Deze woning biedt veel mogelijkheden zoals een ruim gezinshuis, een kangoeroewoning of woonhuis met B&B en/of werkruimte. Zo dicht bij de stad kom je dit zelden tegen.

De woning is bereikbaar via de autoluwe fietsstraat.

Indeling

Begane grond
Als we voor het huis staan zit de voordeur van het voorhuis aan de linkerzijde. Na binnenkomst in de centrale hal zijn de oude houten balken van de schuur nog zichtbaar. De eigenaren hebben de keuken en woonkamer aan de straatzijde gerealiseerd. De moderne eetkeuken is voorzien van een combimagnetron, gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. Naast de keuken is de woonkamer gelegen. De grote ramen aan de straatzijde en het dakraam zorgt voor veel lichtinval. Terug in de hal ziet u naast de voordeur een handige bijkeuken, vervolgens een toilet met fontein, daarna de ruime badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel. Tot slot de slaapkamer met 1 dakraam en hoog plafond. Deze slaapkamer is tevens vanuit de woonkamer te bereiken.

1e verdieping
Via de stalen wenteltrap komt u op de eerste verdieping. Aan de straatzijde ziet u een grote slaapkamer en aan de andere kant van de overloop is nog een (slaap)kamer gelegen. Deze kamer heeft een deur naar de achterzijde van de woning. Hier komt u in een gang met verschillende bergingen met onder andere cv-ketels (1 voor het voorhuis bouwjaar 2012 en 1 voor het achterhuis bouwjaar 2003) en een grote slaapkamer aan de achterzijde. Ook is hier een trap naar het achterhuis.


Het achterhuis
Het achterhuis gaan we nu bekijken en lopen buitenom. Via de oorspronkelijke voordeur aan de achterzijde van de boerderij komt u in een gang voorzien van leuke oude tegeltjes. Aan het eind van de gang is de trap en is er de badkamer met toilet, wastafel en douche gesitueerd.
Aan de ene zijde van de gang bevindt zich een grote kamer met keukenblok en aangrenzend een (slaap)kamer. Aan de andere zijde van de gang ziet u (woon)kamer met aangrenzend een keuken met tevens een buitendeur.

Het oorspronkelijke bouwjaar van de woning is ca. 1920. Er werd gewoond in het achterhuis en het voorhuis was destijds de stal. In de jaren '70 is de stal rigoureus verbouwd tot woonruimte en is deze indeling tot stand gekomen.
Bij deze boerderij hoort ook nog een grote stuk tuin (3 kadastrale percelen). Er zijn zitjes gemaakt rondom het voorhuis en aan de achterzijde. Aan de rechterzijde van de boerderij gaat het pad naar de achtertuin. Hier zijn volop mogelijkheden. Tuinieren, grasveld, opslag, een kas of moestuin het kan allemaal.
En dat op nog geen 10 minuten fietsen van het centrum van Nijmegen!

Ook Lent heeft veel te bieden. Op loopafstand zijn verschillende scholen, horecazaken en het treinstation Nijmegen-Lent gelegen. Via het snelfiets pad ben je binnen 10 minuten in de stad en het Centraal station. De Radboud, HAN en CWZ zijn binnen 25 fietsminuten bereikbaar. Met de auto rijd je eenvoudig naar Arnhem, Duitsland en de rest van het land. Om te ontspannen heeft Lent ook veel te bieden. Wandelen langs de Spiegelwaal en door de uiterwaarden, sporten bij de verschillende verenigingen of zwemmen in de Lenste plas. Lent heeft hel allemaal!

Energielabel D.
Centrale verwarming en warmwater d.m.v. twee HR-combiketels. De woning is deels voorzien van isolatieglas en het dak is geïsoleerd.

Kenmerken

Status
Soort woning
Huis
Bouwjaar
1920