Gratis waardebepaling

Gratis waardebepaling voor uw woning

Van Boetzelaerstraat 29

Nijmegen

Vraagprijs: € 550.000
vierkante meter 182m²
kamers 5 kamers
Locatie Nijmegen

Omschrijving

Duurzaam wonen in het groen én op fietsafstand van de stad Nijmegen. Dat kan in dit unieke, half vrijstaande Passiefhuis met 4 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Dit huis is voorbereid op de toekomst en fantastisch gelegen in een bijzondere leefomgeving.

Indeling Door de voordeur gaan we naar binnen en komen we in de centrale hal met garderobe, toilet met wandcloset en fontein en meterkast. Het trappenhuis met de zeven meter hoge boekenkast is de eyecatcher van het huis. Door de glazen wand is de woonkamer al zichtbaar. De woonkamer is voorzien van ramen aan de voorzijde en twee dubbele deuren aan de achterzijde. Heerlijk licht en uitzicht op groen. De keuken staat in open verbinding met de woonkamer en is ergonomisch ingericht. Een aanrecht met brede inductiekookplaat, afzuigkap, magnetron/oven, koel-vriescombinatie en kastruimte aan de ene zijde. Een nog groter aanrechtblad met spoelbak en vaatwasser aan de andere zijde. Vanaf hier zie je het vele groen door het raam. Naast de keuken is de inpandige berging annex bijkeuken gelegen. Hier is een tweede koel-vriescombinatie geplaatst, evenals een brede oven en cooler met gefilterd water. Ook er is veel opbergruimte.

1e verdieping Via de witte open trap komen we op de ruime overloop aan. Allereerst zien we de badkamer met inloopdouche en ligbad. Het separate toilet met wandcloset en fontein is hiernaast gelegen. Vervolgens zien we de drie slaapkamers met ieder een eigen wastafel. Vanuit iedere kamer heb je ook fijn contact met de natuurlijke omgeving.

2e verdieping Nog een verdieping hoger komen we op de multifunctionele overloop aan. Deze is zo ruim dat hier het witgoed is opgesteld, er is ruimte voor een werkplek en bergruimte achter de schotten. De machinekamer is voorzien van alle benodigde installaties en een warmwaterboiler van 200 liter. Aan de andere kant van de overloop zien we de tweede badkamer met inloopdouche en de vierde slaapkamer met wastafel en dakraam.

Zelfs in deze tijden van duurzaam bouwen en wonen is dit gasloze onderhoudsarme Passiefhuis uniek op een positieve manier. Over werkelijk alles is nagedacht en de toekomstige bewoner is klaar voor de toekomst. Het beste ervaar je dit door te komen kijken en voelen.

De vereniging van eigenaren Deze woning maakt onderdeel uit van een bijzonder project. Zes woningen vormen samen een vereniging van eigenaren en zijn gebouwd op het terrein van Landgoed Oosterhout.

De historische buitenplaats Oosterhout is een beschermd stuk grond van 40 hectaren. Het gehele landgoed met alle gebouwen, tuinen en bossen is een rijksmonument.

Het terrein van de vereniging van eigenaren is ongeveer 10.000 m² groot waarvan ca. 4.000 m² voor de woningen is bestemd. Eromheen is er 6.000 m² voornamelijk open grasland gelegen als gemeenschappelijke tuin! Hier staan zitjes, lopen schapen en kippen en is een moestuin aangelegd. Tot het complex behoort ook een ruimte voor algemeen gebruik, een energieruimte met centrale pelletkachel, een overdekte autostalling met voor iedere woning een extra bergzolder, een hobby/klusruimte, een overdekte fietsenstalling en nog een parkeerplaats. Het terrein is afgesloten met een toegangspoort en is middels je mobiel (video en audio) te openen voor gasten.

Op het terrein rust een recht van opstal. De woning is eigendom en je bent ieder jaar € 4.700 retributie verschuldigd voor de grond om op deze waanzinnige plek te mogen wonen. Onder andere het omliggende en aangrenzende bos wordt hiervan onderhouden. De verschuldigde retributie is fiscaal aftrekbaar, is niet afkoopbaar en wordt vijfjaarlijks geïndexeerd. De regels en afspraken zijn notarieel vastgelegd tot 2072. Deze retributie wordt gecompenseerd door de besparing op de energiekosten die dit passiefhuis u oplevert.

Door de hele hoge isolatiewaarde (rc 7,3) met onder andere triple glas zijn de stookkosten tot een minimum beperkt. De warmte en het warme water wordt gezamenlijk opgewekt. Het hoog rendement warmteterugwinsysteem zorgt voor een prettig, fris en comfortabel leefklimaat. De kosten aan verwarming en warm water van deze woning zijn slechts € 400,- per jaar (!).

De organisatie is centraal in een VvE geregeld. Er wordt door de eigenaren € 230,- per maand aan voorschot betaald voor de servicekosten. Hierin zijn begrepen de centrale inkoop van: - warmte en warm water; wordt verrekend naar rato van gebruik - water; wordt ook via meters verrekend - elektra; via meters verrekend - internet; gelijkelijk verdeeld - opstalverzekering; gezamenlijk voor alle woningen en overige opstallen - bijdrage aan het onderhouds- en reservefonds (op basis van het meerjarenonderhoudsplan) voor onderhoud aan overige opstallen en algemene gebruikszaken

Daarnaast zijn de zonnepanelen eigendom van de VvE; zij wekken een aanzienlijk deel van de elektra op.

Nijmegen-Noord Dit groene landgoed grenst aan de uiterwaarden van de Waal en aan het recreatie- en natuurgebied de Waaijer. Winkels, huisarts, scholen en voorzieningen zijn op loopafstand gelegen. En op de fiets bent u via de ‘Snelbinder’ zo in het centrum van Nijmegen. De A15, A50 en A73 zijn snel bereikbaar, net als station Lent. Wonen midden in het groen en toch alles dichtbij.

Kenmerken

Status
Verkocht
Soort woning
Huis
Bouwjaar
2017